Γράφτηκε από τον 
Είναι αποτελεσματική η διαφήμιση στο Facebook;

Αποτελεσματικότητα της διαφήμισης στο Facebook.

Η αποτελεσματικότητα των διαφημίσεων Facebook έχει αμφισβητηθεί ξανά και ξανά. Πριν από λίγους μήνες, το θέμα πήρε μεγάλη προβολή μετά από ένα αμφιλεγόμενο βίντεο που δημοσιεύθηκε όπου υποδήλωνε ότι ψεύτικοι λογαριασμοί έβλαπταν τα αποτελέσματα. Ο κύριος Forrester αντιπρόεδρος και κύριος αναλυτής είπε ότι μεγάλες εταιρίες είχαν αρχίσει να απογοητεύονται με το Facebook.

Πέραν του ό,τι τα post σας στο Facebook στηρίζονται στην οργανική κοινή χρήση του περιεχομένου σας και ελπίζοντας ότι θα πάρετε παραπομπές από αυτό, η διαφήμιση είναι ο μόνος τρόπος που πιθανά να έχετε οποιαδήποτε αποτελέσματα από το Facebook. Λόγω του τύπου των συνδέσμων που υπάρχουν στα post σας δεν πρόκειται να σας φέρουν αποτελέσματα στα οργανικά αποτελέσματα μέσω του Facebook. Όλα τα links είναι nofollow. Δεν ακολουθούνται δηλαδή από τις μηχανές αναζήτησης. Τουλάχιστον το Facebook, τον τελευταίο διάστημα, φαίνεται να κάνει κινήσεις για να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεών του.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει να συμπεριλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές που οι χρήστες του επισκέπτονται μέσω της στοχευμένης διαφήμισης του, αγνοώντας τη ρύθμιση στο πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη να μην κρατά δεδομένα.

Εκπρόσωποι του Facebook δικαιολόγησαν αυτή την πρακτική λέγοντας ότι "Πολλές εταιρείες το έχουν ήδη κάνει". Η στάση του Facebook είναι ουσιαστικά ότι δε συμφωνούν όλοι για την πρακτική αυτή, έτσι ώστε να προχωρήσουμε και να το κάνουμε.

Το Facebook επιτρέπει ήδη εκ νέου στοχοθέτηση για τους χρήστες που έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν συγκεκριμένες ιστοσελίδες και εφαρμογές, τα οποία οι διαφημιζόμενοι μπορούν να δημιουργήσουν με την τοποθέτηση λογισμικού παρακολούθησης στις διαφημίσεις τους. Επιπλέον, οι διαφημίσεις στο Facebook μπορεί να επαναστοχοθετηθούν σε χρήστες του Facebook, στις οθόνες επιφάνειας εργασίας τους, μέσω FBX, ανταλλαγής διαφημίσεων της εταιρείας.

Το Facebook χρησιμοποιεί το παράδειγμα ενός χρήστη ο οποίος εξετάζει την αγορά μιας νέας τηλεόρασης, και ξεκινά την έρευνα του για την τηλεόραση στο διαδίκτυο και σε εφαρμογές για κινητά. Το Facebook τότε θα μπορεί να αρχίσει να προβάλει διαφημίσεις για τηλεοράσεις. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιεί τις πληροφορίες αυτές για να μας δείξει και διαφημίσεις για άλλες ηλεκτρονικές συσκευές αργότερα, όπως ηχεία ή μια κονσόλα παιχνιδιών για να πάει με τη νέα μας τηλεόραση.

Αυτό έχει τη δυνατότητα να κάνει τις διαφημίσεις πολύ πιο αποτελεσματικές, και η έκπληξη είναι το γεγονός ότι η εταιρεία δεν έχει κάνει αυτό για πολύ καιρό ήδη.

Ο χρήστης μπορεί παραβλέψει από αυτό το είδος της στόχευσης με τη χρήση του Digital Advertising Alliance opt out (το οποίο είναι σε beta). Υπάρχουν πολλές εταιρείες και οργανισμοί και δίκτυα διαφημίσεων που συμμετέχουν σε αυτό. Το Facebook θα πιθανώς να προστεθεί και αυτό στον κατάλογο αυτών των εταιριών

Το Facebook εισήγαγε επίσης ένα εργαλείο προτιμήσεων διαφημίσεων, το οποίο οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε τύπο διαφήμισης στο Facebook. Ο χρήστης θα μπορούσε να αφαιρέσει τον εαυτό του από την προβολή της διαφήμισής σας

Πώς λειτουργούν οι διαφημίσεις στο Facebook;

Εάν οι χρήστες χρησιμοποιούν αρκετά το εργαλείο προτιμήσεων διαφημίσεων, τότε θα πρέπει να βοηθήσει τις διαφημίσεις να γίνονται πιο αποτελεσματικές, απλά επειδή δε θα πρέπει να προβάλλονται σε χρήστες οι οποίοι σαφώς δε θέλουν να δουν το συγκεκριμένο είδος διαφήμισης.

Το Facebook έχει ανακοινώσει ότι το τμήμα marketing εργάζεται για να κάνει καλύτερη την πλατφόρμα για τις μικρές επιχειρήσεις. Στην προσπάθεια του αυτή έχει ενσωματώσει στην έρευνα και υλοποίηση της συμβούλους για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η εταιρεία, επίσης, ανακοίνωσε την υπηρεσία της που θα βοηθήσει τους προγραμματιστές εφαρμογών για κινητά να αυξήσουν τα κέρδη τους όταν οι εφαρμογές τους χρησιμοποιούν διαφημίσεις στο Facebook. Αυτό οπωσδήποτε σημαίνει αυξημένη έκθεση για τους διαφημιστές.

Εκμεταλλευτείτε το Facebook

Αυτό που σε τελική ανάλυση ενδιαφέρει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι ότι το Facebook βελτιώνει συνεχώς την προβολή διαφημίσεων του καθώς και τη στόχευσή τους. Η διαφήμιση στο Facebook γίνεται ολοένα και πιο αποδοτική, αρκεί να γίνεται από κάποιον που έχει την εμπειρία και γνώση για να την κάνει σωστά. Επικοινωνήστε μαζί μας για να δημιουργήσουμε για εσάς την επόμενη επιτυχημένη διαφημιστική σας καμπάνια στο Facebook.

Γιώργος Χατσιούλης Web Designer - Internet Marketing - Μηχανικός Συστημάτων

Γιώργος Χατσιούλης

Ο Γιώργος Χατσιούλης έχει ασχοληθεί με την κατασκευή ιστοσελίδων & Eshop, τη βελτιστοποίηση και προώθησή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Σαν μηχανικός συστημάτων πληροφορικής έχει ενεργή δράση από το 1996. Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο CUNY Computer Science και ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη από το 1994. Έχει γράψει αρκετά άρθρα στο blog της Internet Technology Solutions που αφορούν την κατασκευή ιστοσελίδων, το SEO, τη βελτιστοποίηση και προώθηση ιστοσελίδων, καθώς και το διαδικτυακό μάρκετινγκ.


Αξιολόγηση :
(159 Αξιολογήσεις)

Κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων

Internet Technology Solutions

Τριών Ιεραρχών 16, 562 24 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: +30 2311 2411 78

Κιν.: +30 6942 777 942

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του site χωρίς την γραπτή άδεια της Internet Technology Solutions.

Γιώργος Χατσιούλης Founder & CEO

Βρείτε μας στον χάρτη

Google Partners