Γράφτηκε από τον 
Δημιουργία backlinks για βελτίωση του SEO

Πώς και γιατί πρέπει να αρχίσουμε την δημιουργία backlinks;

Τι είναι τα backlinks;

Τα backlinks δεν είναι τίποτε άλλo παρά σύνδεσμοι που βρίσκονται σε άλλες ιστοσελίδες και κατευθύνουν τον επισκέπτη προς την δική μας ιστοσελίδα. Αυτοί μπορεί να περιέχονται στο μενού της ιστοσελίδας, μέσα στα κείμενά της, πίσω από εικόνες κλπ. Θα πρέπει φυσικά να έιναι σχετικοί με το θέμα που αναφέρεται η ιστοσελίδα και μπορούν να παραπέμπουν σε οποιαδήποτε άλλη σελίδα της ιστοσελίδας μας και εκτός της αρχικής. Όπως αναφέρουμε παρακάτω βοηθούν στην προώθηση της ιστοσελίδας μας και ανοίκουν στις τεχνικές του off-page seo.

Γιατί πρέπει να δημιουργούμε backlinks;

Η ιδέα πίσω από την δημιουργία backlinks είναι τόσο απλή όσο το να προσπαθείτε να δημιουργήσετε συνδέσμους που οδηγούν απευθείας στην ιστοσελίδα σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν την έννοια της δραστηριότητας αυτής για την βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης (SEO). Ωστόσο, εάν ο στόχος μας είναι να ανεβάσουμε ψηλά την online επιχείρησή μας, τότε θα πρέπει να καταλάβουμε και να δώσουμε μεγάλη προσοχή στους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αφιερώσουμε αρκετό χρόνο στην δημιουργία ποιοτικών backlinks προς την ιστοσελίδα μας.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο θα πρέπει να δημιουργούμε backlinks είναι να εξασφαλίσουμε υψηλότερη επισκεψιμότητα προς την ιστοσελίδα μας. Αυτό συμβαίνει όταν οι επισκέπτες άλλων ιστοσελίδων συναντούν τα δικά μας backlinks εκεί και είναι πιο πιθανό να κάνουν κλικ πάνω τους και να επισκεφθούν το site μας. Όταν είστε σε θέση να προσελκύσετε περισσότερους ανθρώπους και να κατευθύνετε περισσότερους ανθρώπους στην ιστοσελίδα σας, το πιο πιθανό είναι να έχετε περισσότερες πιθανότητες να προβάλετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας και επομένως να τα πουλήσετε. Εκτός από τις ορατές συνδέσεις που μπορεί να δει κάποιος στις σελίδες του διδικτύου προς τις ιστοσελίδες μας, είναι και μια αρχή μιας καλής εκστρατείας Viral Marketing, όπου οι άνθρωποι που παρατηρούν τα links προς το site σας είναι πιο πιθανό να πουν στους φίλους τους γι 'αυτό. Ως εκ τούτου, αυτό θα οδηγήσει περισσότερους επισκέπτες στην ιστοσελίδα μας.

Περισσότερoι λόγοι για την δημιουργία backlinks.

Υπάρχουν πολύ περισσότεροι άλλοι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο πως μπορούμε αποτελεσματικά να "χτίσουμε" backlinks και από τους λόγους αυτούς το κυριότερος είναι να βρεθεί το το site μας σε υψηλότερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Έχουν περάσει οι μέρες που απλά έπρεπε δημιουργήσετε το site σας, να πάρετε ένα "καλό" όνομα domain, και να βάλετε στο περιεχόμενό του τις λέξεις κλειδιά για να έχετε καλά αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης. Οι αλγόριθμοι που οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google, το MSN Bing, το Yahoo κ.α. χρησιμοποιούν για να κατατάξουν την σελίδα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης είναι πολύ πιο περίπλοκοι στις μέρες μας.

Είναι γενικά αποδεκτό ότι αυτό που ανεβάζει τη δημοτικότητα και τη κατάταξη της σελίδας μας είναι ο αριθμός των συνδέσεων ποιότητας (quality backlinks) που δείχνουν προς την ιστοσελίδα μας. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερες συνδέσεις έχετε, τόσο υψηλότερες οι πιθανότητές σας είναι να βρεθεί η ιστοσελίδα σας στην κορυφή της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι μηχανές αναζήτησης προτιμούν την ποσότητα των συνδέσμων που έχετε και όχι την ποιότητα τους. Στην πραγματικότητα, η Google και το Yahoo γενικά λαμβάνουν υπ' όψη τους την ποιότητα του κάθε συνδέσμου (backlink). Με απλά λόγια, οι μηχανές αναζήτησης θα θεωρήσουν την ιστοσελίδα σας ότι είναι σχετική με τα αποτελέσματα αναζήτησης και αξιόπιστη γι' αυτό που δηλώνει αν δημοφιλείς ιστοσελίδες έχουν συνδέσεις προς αυτήν. Αυτό δεν αφορά μόνο το "ανέβασμα" της δημοτικότητα σελίδας σας, αλλά οδηγεί επίσης μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε αυτήν, ενώ σας επιτρέπει να προσεγγίσετε περισσότερους αναγνώστες και φυσικά δυνητικούς πελάτες σε πολύ λίγο χρόνο.

Τρόποι δημιουργίας backlinks

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για την δημιουργία backlinks. Στην πραγματικότητα, οι δυνατότητες περιορίζονται μόνο από τη δημιουργικότητα και την υπομονή σας. Με την έλευση της τεχνολογίας του διαδικτύου και την προφανή ευκολία που μας παρέχει στην επικοινωνία, είναι αδύνατο για σας να μην βρείτε μια λεωφόρο, όπου μπορείτε να ξεκινήσετε την εκστρατεία διαδικτυακού μάρκετινγκ σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε με την αναζήτηση ιστοσελίδων που σας αρέσουν και είναι σχετικές με την δικιά σας και απλά μέσω e-mail με τον webmaster τους να διαπραγματευθείτε μια ανταλλαγή συνδέσεων (Lιnk exchange). Υπάρχουν, επίσης, πολλά social bookmarking sites που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε. Σε αυτές τις ιστοσελίδες μπορεί να δημιουργήσετε ποιοτικές συνδέσεις (quality backlinks) με την προς την ιστοσελίδα σας, χωρίς φυσικά να χρειάζεται να προσφέρετε συνδέσμους πίσω προς αυτές τις ιστοσελίδες.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω η διαδικασία της δημιουργίας backlinks είναι χρονοβόρα και επίπονη αλλά τελικά προσδίδει μεγάλη αξία προς την ιστοσελίδα μας με αποτέλεσμα την υψηλότερη κατάταξή της στις μηχανές αναζήτησης.

Γιώργος Χατσιούλης Web Designer - Internet Marketing - Μηχανικός Συστημάτων

Γιώργος Χατσιούλης

Ο Γιώργος Χατσιούλης έχει ασχοληθεί με την κατασκευή ιστοσελίδων & Eshop, την βελτιστοποίηση και προώθησή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Σαν μηχανικός συστημάτων πληροφορικής έχει ενεργή δράση από το 1996. Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο CUNY Computer Science και ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1994. Έχει γράψει αρκετά άρθρα στο blog της Internet Technology Solutions που αφορούν την κατασκευή ιστοσελίδων, το SEO, την βελτιστοποίηση και προώθηση ιστοσελίδων, καθώς και το διαδικτυακό μάρκετινγκ.


Αξιολόγηση :
(159 Αξιολογήσεις)

Κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων

Internet Technology Solutions

Τριών Ιεραρχών 16, 562 24 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: +30 2311 2411 78

Κιν.: +30 6942 777 942

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του site χωρίς την γραπτή άδεια της Internet Technology Solutions.

Γιώργος Χατσιούλης Founder & CEO

Βρείτε μας στον χάρτη

Google Partners