Γράφτηκε από τον 
Οι 7 καλύτερες συμβουλές για επιτυχημένη κατασκευή eshop

7 συμβουλές για επιτυχία στην κατασκευή eshop και την προώθησή του.

Κατά το παρελθόν θα έχετε διαβάσει διάφορες γνώμες και συμβουλές για το πως θα καταφέρετε να έχετε ένα επιτυχημένο ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) στο διαδίκτυο και στη συνέχεια ανάπτυξη στην επιχείρησή σας. Πιστεύουμε πως οι παρακάτω συμβουλές συνοψίζουν σχεδόν όλη τη σοφία στο να καταφέρετε να έχετε επιτυχία με την κατασκευή eshop και την προώθησή του στο internet.

Συμβουλές για επιτυχημένο eshop

Συμβουλή 1η: Προώθηση σε Multichannels

Η ιδέα του Multichannel είναι ο τρόπος που το ηλεκτρονικό εμπόριο θα πρέπει να προωθηθεί στον 21ο αιώνα. Προωθήστε το eshop σας σε κάθε πιθανή πλατφόρμα ξεκινώντας από ένα παρεμφερές ηλεκτρονικό κατάστημα ή κάποιο site σύγκρισης τιμών και το eBay έως το Google και το Facebook. Δε θα πρέπει όμως αυτοί να το προσπαθήσετε με το χέρι. Θα πρέπει να οργανώσετε οποιοδήποτε τρόπο αυτοματισμού που υπάρχει και να κάνετε την προώθηση όσο πιο ξεκούραστη γίνεται για εσάς.

Συμβουλή 2η: Αυτοματοποίηση πωλήσεων

Φυσικά, η συνολική στρατηγική σας είναι σημαντική, αλλά έτσι θα πρέπει να είναι και η συμμόρφωση στους νόμους ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους σας. Η αυτοματοποίηση των πωλήσεων και του ΦΠΑ μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε επικεντρωμένοι στον αρχικό σκοπό σας.

Συμβουλή 3η: Ταχύτητα eshop

Η ταχύτητά του ηλεκτρονικού καταστήματός σας είναι και η επιτυχία σας - πρώτα απ' όλα θα πρέπει να επιλέξετε κάποια γρήγορη και αξιόπιστη εταιρία φιλοξενίας. Η ταχύτητα με την οποία φορτώνει το site σας έχει μια σημαντική επίδραση στις τιμές μετατροπών σας (conversion rate). Κάποιο πιο αργό ηλεκτρονικό κατάστημα σίγουρα θα οδηγήσει σε λιγότερες μετατροπές. Επίσης, να είστε σίγουροι ότι κατά την κατασκευή του eshop σας ο web designer θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατές επιλογές βελτιστοποίησης και έτσι να μπορέσει το eshop σας να κάνει τη διαφορά.

Συμβουλή 4η: Αυτοματοποίηση εργασιών

Σε γενικές γραμμές στο ηλεκτρονικό εμπόριο θα πρέπει να έχετε την εξής αρχή: "Αν χρειαστεί να κάνετε κάτι με το χέρι μια φορά, απλά κάντε το. Εάν πρέπει να το κάνετε δύο φορές, αφιερώστε κάποιο χρόνο και ασχοληθείτε πάλι. Εάν πρέπει να το κάνουμε τρεις φορές, θα πρέπει οπωσδήποτε να το αυτοματοποιήσετε!" Δεν υπάρχει λόγος να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο από όσο πρέπει για να κάνετε πράγματα που θα μπορούσαν απλά να αυτοματοποιηθούν όπως το να προωθείτε τα προϊόντα σας στα social media.

Συμβουλή 5η: Εμπιστοσύνη πελατών

Σε σύγκριση με τους νέους επισκέπτες του eshop σας, οι αγοραστές που επιστρέφουν στο site σας κοστίζουν λιγότερο για να έρθουν πάλι πίσω και φυσικά θα δαπανήσουν περισσότερα χρήματα. Μετά την πρώτη ή δεύτερη αγορά έχουν εμπιστοσύνη στο κατάστημά σας και έτσι επιστρέφουν και κάνουν και καλύτερες αγορές. Στόχος σας είναι λοιπόν να κάνετε αυτούς τους αγοραστές τους καλύτερους διαφημιστές και αυτό είναι σίγουρο πως θα αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις σας!

Συμβουλή 6η: Ακούτε τους πελάτες σας

Πολύ βασική αρχή αλλά και το Α και το Ω στις πωλήσεις είναι το να "Ακούτε τους πελάτες σας και να απαντάτε άμεσα με ειλικρίνεια". Είναι σίγουρο ότι όταν είσαι άμεσος και ειλικρινής κερδίζεις την εμπιστοσύνη των πελατών σου. Πρέπει λοιπόν να επιστρατεύσετε ότι δυνατότητες υπάρχουν στην κατασκευή του eshop σας έτσι ώστε να εκμεταλλευθείτε την άμεση και ειλικρινή επαφή με τους πελάτες σας.

Συμβουλή 7η: Παγκόσμιο eshop

Οι πωλήσεις μέσω eshop είναι επί του παρόντος μόνο το 6% - 10% του συνολικού εμπορίου και μόνο το ένα τέταρτο των ηλεκτρονικών καταστημάτων έχουν τη δυνατότητα να πουλήσουν διεθνώς. Η δυνατότητα του eshop σας να μπορεί δηλαδή να πουλά σε παγκόσμιο επίπεδο θα είναι ένα τεράστιο προτέρημα για να κατακτήσετε την αγορά. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο καταφέρνετε να απευθυνθείτε σε περισσότερους ανθρώπους αλλά είστε και μπροστά από τον ανταγωνισμό!

Αν πραγματικά πιστεύετε ότι οι παραπάνω συμβουλές αποτελούν βασικά σημεία που θα δώσουν νέα ώθηση στο eshop σας, ακόμη και αν έχετε κάποιες αμφιβολίες, ελάτε σε επαφή μαζί μας για να σας ενημερώσουμε το πως μπορείτε να πετύχετε καλύτερες μετατροπές, άνοδο των πωλήσεων και σε τελική ανάλυση καλύτερο ROI.

Γιώργος Χατσιούλης Web Designer - Internet Marketing - Μηχανικός Συστημάτων

Γιώργος Χατσιούλης

Ο Γιώργος Χατσιούλης έχει ασχοληθεί με την κατασκευή ιστοσελίδων & Eshop, τη βελτιστοποίηση και προώθησή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Σαν μηχανικός συστημάτων πληροφορικής έχει ενεργή δράση από το 1996. Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο CUNY Computer Science και ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη από το 1994. Έχει γράψει αρκετά άρθρα στο blog της Internet Technology Solutions που αφορούν την κατασκευή ιστοσελίδων, το SEO, τη βελτιστοποίηση και προώθηση ιστοσελίδων, καθώς και το διαδικτυακό μάρκετινγκ.


Αξιολόγηση :
(131 Αξιολογήσεις)

Κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων

Internet Technology Solutions

Τριών Ιεραρχών 16, 562 24 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: +30 2311 2411 78

Κιν.: +30 6942 777 942

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του site χωρίς την γραπτή άδεια της Internet Technology Solutions.

Γιώργος Χατσιούλης Founder & CEO

Βρείτε μας στον χάρτη

Google Partners