Γράφτηκε από τον 
Πως το Woocommerce μπορεί να αυξήσει πωλήσεις του eshop σας

Δέκα λόγοι όπου το Woocommerce είναι ιδανικό για το eshop σας

Το WooCommerce είναι μια ισχυρή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου και ίσως η πιο δημοφιλής παγκοσμίως, που μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των πωλήσεων σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με διάφορους τρόπους. Ακολουθούν ορισμένες στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αξιοποιήσετε το WooCommerce και να βελτιώσετε τις πωλήσεις σας.

Εκμεταλλευθείτε τα πλεονεκτήματα του Woocommerce

Εδώ και πολλά χρόνια το Wordpress αποτελεί το πιο δημοφιλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου παγκοσμίως. Το Woocommerce που αποτελεί το κύριο πρόσθετο στη Wordpress για την κατασκευή eshop είναι πραγματικά ίσως το καταλληλότερο εργαλείο αύξησης πωλήσεων για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Δείτε παρακάτω δέκα από τα κυριότερα πλεονεκτήματά του:

Διεπαφή φιλική προς τον χρήστη

Για να δώσετε στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα την προβολή που του αξίζει θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι διαθέτει μια διαισθητική και φιλική προς τον χρήστη διεπαφή (user interface). Το WooCommerce παρέχει μια προσαρμόσιμη και εύκολη στην πλοήγηση διεπαφή, επιτρέποντας στους πελάτες να περιηγούνται στα προϊόντα χωρίς κόπο και να κάνουν αγορές χωρίς επιπλοκές. Υπάρχουν χιλιάδες θέματα (themes) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προβάλετε τα προϊόντα ή και τις υπηρεσίες σας μέσω του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Ελκυστική παρουσίαση προϊόντος

Χρησιμοποιήστε εικόνες προϊόντων υψηλής ποιότητας, λεπτομερείς περιγραφές και πειστικά αντίγραφα για να προβάλετε αποτελεσματικά τα προϊόντα σας. Το WooCommerce σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε οπτικά ελκυστικές σελίδες προϊόντων με διάφορες επιλογές προσαρμογής για να τονίσετε τις προσφορές σας.

Διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς φιλική προς τον χρήστη

Βελτιστοποιήστε τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς για να ελαχιστοποιήσετε την εγκατάλειψη του καλαθιού. Το WooCommerce προσφέρει μια απλοποιημένη και ασφαλή διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς, επιτρέποντας στους πελάτες να πραγματοποιούν αγορές γρήγορα. Ενσωματώστε λειτουργίες όπως ολοκλήρωση αγοράς επισκεπτών, πολλαπλές πύλες πληρωμής και φόρμες αυτόματης συμπλήρωσης για να βελτιώσετε την εμπειρία του χρήστη.

Εξατομίκευση και αύξηση πωλήσεων

Χρησιμοποιήστε τα ενσωματωμένα εργαλεία του WooCommerce ή προσθήκες τρίτων προσθέτων για να εφαρμόσετε εξατομικευμένες προτάσεις προϊόντων και τεχνικές ανόδου των πωλήσεων. Εμφανίστε σχετικά προϊόντα, επιλογές διασταυρούμενων πωλήσεων (cross-sells) ή επιλογών ανωπωλήσεων (upsells) κατά τη διαδικασία αγοράς για να ενθαρρύνετε τους πελάτες να προσθέσουν περισσότερα προϊόντα στο καλάθι τους. Μην ξεχνάτε ότι η σύγκριση προϊόντων και τα αγαπημένα προϊόντα, η σωστή ταξινόμηση, η μεγέθυνση εικόνων (zoom) των προϊόντων και πολλά άλλα εκτός του ότι δίνουν στο eshop σας ξεχωριστές λειτουργίες για τον χρήστη / επισκέπτη βοηθούν κατά πολύ στις πωλήσεις. Όλα αυτά μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα και απλά σε ένα Woocommerce eshop.

Εκπτώσεις και προσφορές

Το WooCommerce σάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργείτε και να διαχειρίζεστε εκπτώσεις, κουπόνια και διαφημιστικές καμπάνιες εύκολα. Προσφέρετε εκπτώσεις περιορισμένου χρόνου, προσφορές πακέτου, δωρεάν αποστολή ή επιβραβεύσεις αφοσίωσης για να δώσετε κίνητρα στους πελάτες και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας.

Βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης (SEO)

Εφαρμόστε αποτελεσματικές στρατηγικές βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO) για να βελτιώσετε την προβολή του e-shop σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Το WooCommerce παρέχει λειτουργίες φιλικές προς το SEO, όπως προσαρμόσιμα URL, μετα-ετικέτες και ενσωμάτωση με δημοφιλή πρόσθετα SEO, για τη βελτίωση της κατάταξης του ιστότοπού σας και την προσέλκυση περισσότερης οργανικής επισκεψιμότητας.

Κοινωνική δικτύωση και κριτικές

Ενσωματώστε κριτικές και αξιολογήσεις πελατών στις σελίδες των προϊόντων σας χρησιμοποιώντας τη λειτουργικότητα κριτικών / αξιολογήσεων του WooCommerce ή συμβατών προσθέτων (compatible plugins). Οι θετικές κριτικές και η κοινωνική δικτύωση μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τις αποφάσεις αγοράς των επισκεπτών και να δημιουργήσουν εμπιστοσύνη μεταξύ των πιθανών πελατών.

Ανάκτηση εγκαταλελειμμένου καλαθιού

Χρησιμοποιήστε τις δυνατότητες ανάκτησης εγκαταλελειμμένου καλαθιού του WooCommerce για να καταγράψετε πιθανές χαμένες πωλήσεις. Αυτόματη αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρακολούθησης σε πελάτες που εγκατέλειψαν τα καλάθι τους, υπενθυμίζοντάς τους την εκκρεμή αγορά τους και προσφέροντας πιθανώς κίνητρα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύετε έμπρακτα ότι βρίσκεστε δίπλα στον πελάτη και θέλετε να τον βοηθήσετε στις αγορές του.

Analytics και Insights

Αξιοποιήστε τα ενσωματωμένα εργαλεία αναφοράς και ανάλυσης του WooCommerce ή ενσωματώστε λύσεις τρίτων με διάφορα πρόσθετα για να αποκτήσετε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την απόδοση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Αναλύστε βασικές μετρήσεις, όπως τα ποσοστά μετατροπών, τη μέση αξία παραγγελίας και τη συμπεριφορά των πελατών, για να εντοπίσετε τομείς προς βελτίωση και να βελτιστοποιήσετε τις στρατηγικές πωλήσεών σας.

Βελτιστοποίηση για κινητές συσκευές

Βεβαιωθείτε ότι το ηλεκτρονικό σας κατάστημα είναι πλήρως βελτιστοποιημένο για κινητές συσκευές. Το WooCommerce παρέχει επιλογές σχεδίασης με απόκριση, επιτρέποντας στον ιστότοπό σας να προσαρμόζεται απρόσκοπτα σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης. Με τον αυξανόμενο αριθμό αγοραστών από κινητά, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα φιλικό προς τα κινητά είναι ζωτικής σημασίας για τη μεγιστοποίηση των πωλήσεων.

Μην αφήνετε το eshop σας στην τύχη του χρησιμοποιώντας εργαλεία που δε βοηθούν στις πωλήσεις. Δώστε αξία στην επιχείρηση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, επενδύοντας και χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του Woocommerce που αποδεδειγμένα δημιουργεί επιτυχημένα ηλεκτρονικά καταστήματα παγκοσμίως. Λάβετε υπ' όψη σας ότι η Internet Technology Solutions, με την πολυετή εμπειρία της στην κατασκευή eshops με Woocommerce,  βρίσκεται πάντα κοντά σας για να λύσει κάθε σας απορία που θα αφορούσε τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος με χρήση Woocommerce και μπορούμε να σας ενημερώσουμε σχετικά. Επικοινωνήστε μαζί μας για τη δημιουργία του eshop σας σε Woocommerce

 

Γιώργος Χατσιούλης Web Designer - Internet Marketing - Μηχανικός Συστημάτων

Γιώργος Χατσιούλης

Ο Γιώργος Χατσιούλης έχει ασχοληθεί με την κατασκευή ιστοσελίδων & Eshop, την βελτιστοποίηση και προώθησή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Σαν μηχανικός συστημάτων πληροφορικής έχει ενεργή δράση από το 1996. Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο CUNY Computer Science και ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1994. Έχει γράψει αρκετά άρθρα στο blog της Internet Technology Solutions που αφορούν την κατασκευή ιστοσελίδων, το SEO, την βελτιστοποίηση και προώθηση ιστοσελίδων, καθώς και το διαδικτυακό μάρκετινγκ.


Αξιολόγηση :
(30 Αξιολογήσεις)

Κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων

Internet Technology Solutions

Τριών Ιεραρχών 16, 562 24 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: +30 2311 2411 78

Κιν.: +30 6942 777 942

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του site χωρίς την γραπτή άδεια της Internet Technology Solutions.

Γιώργος Χατσιούλης Founder & CEO

Βρείτε μας στον χάρτη

Google Partners